De begrafenis van Albert

roosVandaag begraven we Albert. Vorige week vrijdag nam hij het besluit te gaan. Het duurde een dag langer dan door hem gepland. We hebben nu eenmaal niet alles in eigen hand. Hoe doe je dat, een uitvaartdienst van Albert. Is er dan nog hoop, uitzicht? Is er ergens licht? Ik geeft toe dat het donker is.  Eigenlijk hopeloos. Duisternis en een afgrond, onpeilbaar diep. Vanaf deze zijde is er niet veel licht te ontdekken. Toch was er ooit sprake van duisternis en een afgrond. Toen was er een levendmakende Geest die broedde op de wateren.  Is die Geest er ook vandaag? Broedt Hij ook nu ergens op? Is er nog licht te ontdekken in deze duisternis. Ik gelóóf. Van wél. Onze gedachten lopen dood, maar Gods gedachten gaan daar overheen. Voor Hem is de dood geen grens. God is grenzeloos. Ik weet welke gedachten ik over jullie koester, gedachten van heil en niet van onheil. Als Hij het nog weet durf ik nog wel te volgen. Een stap in het donker. Uw Woord is een lamp voor mijn voet, een licht op mijn pad.

3 comments

  1. Ik heb net naar de afscheidsdienst van Albert zitten luisteren. Mijn tante (Coby) had me erop gewezen dat dit kon dus…… Wat een mooie en liefdevolle dienst was het en wat was mijn nicht Martine sterk en haar woorden krachtig en met liefde gevuld. We zijn woensdag naar het condoleren geweest en konden er donderdag niet bij zijn omdat we op vakantie waren. Ik vind het fijn dat ik naar de dienst heb kunnen luisteren. Lieve groet Jenny

Fijn als je wilt reageren.