De Demmink affaire

thEr zijn twee waarheden in deze affaire. De eerste is deze: Als je ergens maar lang genoeg over schrijft wordt het vanzelf een affaire. En altijd zijn er mensen die zaken combineren en zo een complot menen te ontwaren. Elke theorie kan juist of onjuist zijn. De tweede waarheid is dat elk onderzoek stelselmatig wordt tegengewerkt.  Ook afgelopen week toen Demmink als getuige werd opgeroepen zegde hij af, terwijl hij ergens anders wel een feestje bezocht. Het onderzoek dat gelast is en door justitie zou moeten worden uitgevoerd maakt ogenschijnlijk geen vorderingen. Er wordt vrijwel niets over gerapporteerd. De waarheid is dat de gedachte aan een doofpot onontkoombaar is. Sommige feiten zijn bevestigd. Feit is ook dat elke ambtenaar, leraar, zwemleraar, sportschoolhouder waartegen dergelijke beschuldigingen zijn geuit én waartegen een rechterlijk onderzoek loopt op non actief zou zijn gesteld. Dat is met Demmink nooit gebeurd en ook nu wordt in de allerhoogste kringen hem de hand boven het hoofd gehouden.

Ik wil niemand voorbarig veroordelen, maar deze zaak raakt de fundamenten van de rechtsstaat. Hij is benoemd door vele “hogerhanden”en benoemde zelf vele medewerkers op justitie. Alle kenmerken voor een doofpot zijn aanwezig. Ik wil gewoon dat er een open en eerlijk onderzoek komt.  Openbaar en onafhankelijk. Door de tweede kamer of door een internationaal orgaan.

 

Dat het erg fout kan gaan met de berichtgeving blijkt ook uit de zaak Baybasin, waar de rechter deze week een uitspraak over deed. Overigen komt er nog een herziening van zijn vonnis. Vast staat dat Demmink zich hier actief mee bemoeide. Het wordt hoog tijd dat de waarheid in deze zaak uit de doofpot wordt gehaald.

Fijn als je wilt reageren.