Geloven in een gevaarlijke tijd.

10gebodenNee, ik leef niet in angst. Maar er zou wel reden toe zijn. De wereld draait door. Islam, vluchtelingen, IS, Israël-bashen, antizionisme, eenzijdig veroordelen van geweld. Het maakt dat ik me zorgen maar voor de toekomst. Natuurlijk, als christen weet je dat het lijden van nu later ruimschoots gecompenseerd zal worden. Maar ook nu wil ik een zo veilig mogelijke wereld voor mijn kinderen en kleinkinderen. Een wereld waarin het niet normaal is dat mensen zich opblazen om anderen te deden. Waarin je een 13 jarig meisje in haar slaapkamer kan neersteken en dan “held” genoemd wordt. Een wereld waarin macht, geld en perversiteit de dienst uitmaken. Waarin misdadigers met witte boorden vrij rondlopen.  Zelfs als ze kinderen misbruiken. Ik wil een wereld waarin recht wordt gedaan aan de arme, de weduwe en de wees. Waarin misdadigers worden veroordeeld. (En door christenen in de gevangenis! worden bezocht). We zijn op hol geslagen en normloos geworden.  Zouden we niet weer gewoon de joods christelijke waarden zoals we die vinden in de “Tien Woorden” gaan handhaven? Een rustdag, niet moorden, niet stelen, geen overspel, ieder het zijn en niet de vrouw van je buurman willen hebben. Ik geef het toe: ik ben conservatief. Rechts, zo je wilt. Mensen gaan mij meer aan het hart dan dieren en veel meer dan CO2 uitstoot. Gezondheid, goed omgaan met de schepping, het moet allemaal. Maar laten we beginnen met God boven alles en de naaste als onszelf.

Fijn als je wilt reageren.